Tärkeää tietoa NN-roduista kiinnostuneelle

Onnea rotuvalinnasta – olet päätynyt ihanaan rotuun – norwichin- tai norfolkinterrieriin!

 

Tälle sivulle päivittyvät kasvattajien ilmoittamat pentueet tai vapaana olevat pennut. Jos myytäviä pentuja ei ole, pennun etsintä vaatii aikaa ja aktiivisuutta.

Molemmat rotumme norwichin- ja norfolkinterrierit ovat kovin suosittuja. Tästä syystä pentua voi joutua odottamaan pitkään. Pennunostajan, joka todella haluaa jomman kumman näistä roduista, kannattaa olla sitkeä. Se pennunostaja, joka on aktiivisesti kasvattajaan yhteydessä, on lopulta se onnekas, joka saa pennun.

Rotujärjestö ohjaa pennuista kiinnostuneita ottamaan suoraan yhteyttä kasvattajiin. Kasvattajalistan läpikäyminen kannattaa aloittaa paikkakunnittain, sillä jokainen kasvattaja myy pentunsa mielellään lähelle voidakseen myöhemminkin seurata sen varttumista.

Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry:n kasvattajalistalla olevat rotujärjestön jäseniä ja ovat itse ilmoittaneet yhteystietonsa julkaistavaksi. Rotujärjestö ei valvo kasvattajien toimintaa eikä vastaa kasvattajien toimintatavoista. Kasvattajaruutu jäsenlehdessä ja nettisivuilla on tarkoitettu yhdistyksen jäsenkasvattajille. Suurin osa kasvattajista liittää myös pennunostajat ensimmäiseksi vuodeksi rotujärjestön jäseniksi.

Välityksessä olevat pentueet

Tällä hetkellä ei välityksessä olevia pentueita.

Pennun kauppa on aina kasvattajan ja ostajan välinen asia. Kasvattajasopimuksen allekirjoittaneiden kasvattajien on tehtävä kauppasopimus Suomen Kennelliiton kauppasopimus -kaavakkeelle. Yllä olevien linkkien kautta pääset sekä yhdistyksen että Kennelliiton kasvattajalistaan KoiraNet -jalostustietojärjestelmässä. Järjestelmästä löydät kunkin kasvattajan kaikki pentueet, onko kasvattaja allekirjoittanut kennelliiton kasvattajasitoumuksen, pentueiden ja valioiden määrät sekä milloin kasvattaja on viimeksi rekisteröinyt pentueen.

Rotujärjestö ei voi puuttua kasvattajan määrittämään pennunhintaan. Vastuullisten kasvattajien hinta eläinlääkärin tarkastamasta, rekisteröidystä  pennusta on tällä hetkellä 2000 euron molemmin puolin. Jos pennusta pyydetään huomattavan paljon korkeampaa hintaa, on pennunostajan syytä kysyä mihin myyjän hinta perustuu.

Jos pennulla ilmenee jokin näyttelyitä tai myöhempää jalostuskäyttöä estävä vika, on pennun myyntihinta alhaisempi. Kennelliiton kauppasopimuksen mukaan on kivesvikaisen koiran kauppahinnasta on palautettava 20%. Myös häntämutka ja purentaviat alentavat pennun hintaa. Häntämutka on todettavissa jo luovutushetkellä.

Pennunostajaa kehotetaan lukemaan huolella eläinlääkärin pentuerarkastusraportti, missä edellä mainitut viat on raportoitu. Jos kasvattaja ei käytä pentujaan eläinlääkärin tarkastuksessa, tarkasta pennun purenta, koittakaa onko häntä suora ja onko urospennulla kivekset paikallaan.

Rotujärjestö toivoo että jokaiselle pennusta kiinnostuneelle löytyy juuri se oikea pentu vastuulliselta kasvattajalta, joka on pennun omistajan tukena koko pennun eliniän ajan.

Lue lisää vastuullisesta pennunostamisesta

Lisätietoa vastuullisesta pennunostamisesta löydät Suomen Kennelliiton Hanki Koira -sivustolta.

Kumpikaan roduistamme ei kuulu SKL:n PEVISA -ohjelmaan mutta yhdistyksellä on minimisuositukset jalostukseen käytettävien koirien osalta. Tutustu suosituksiin täältä.