NN-rotujen kasvattajille

Ilmoita vapaat pentusi pentuvälitykseen tällä lomakkeella.

NN-roduista kiinnostuneille

Onnea rotuvalinnasta - olet päätynyt ihanaan rotuun - norfolkin- tai
norwichinterrieriin.

Tälle sivulle päivittyvät kasvattajien ilmoittamat pentueet tai vapaana
olevat pennut. Jos myytäviä pentuja ei ole, pennun etsintä vaatii aktiivisuutta.

Molemmat rotumme norfolkinterrierit ja norwichinterrierit
ovat kovin suosittuja. Tästä syystä pentua joutuu odottamaan pitkään.
Pennunostajien, jotka todella haluavat jommankumman näistä
roduista, kannattaa olla sitkeitä. Se pennunostaja, joka on aktiivisesti kasvattajaan yhteydessä, on lopulta se onnekas, joka saa pennun.

Rotujärjestö ohjaa pennuista kiinnostuneita ottamaan suoraan yhteyttä
kasvattajiin. Kasvattajalistan läpikäyminen kannattaa aloittaa paikka-kunnittain, sillä jokainen kasvattaja myy pentunsa mielellään lähelle, jotta voi myöhemminkin seurata sen varttumista.

Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry:n kasvattajalistalla olevat
kasvattajat ovat rotujärjestön jäseniä ja ovat itse ilmoittaneet yhteys-tietonsa julkaistaviksi. Rotujärjestö ei valvo kasvattajien toimintaa eikä vastaa kasvattajien toimintatavoista. Kasvattajaruutu lehdessä ja www-sivuilla on tarkoitettu yhdistyksen jäsenkasvattajille. Suurin osa kasvattajista myös liittää omat pennun ostajansa ensimmäiseksi vuodeksi rotujärjestön jäseniksi.

Suomen Norwichin- ja Norfolkinterrierit ry:n jäsenkasvattajat

Norfolkinterrierin kasvattajat

Norwichinterrierin kasvattajat

Pennun kauppa on aina kasvattajan ja ostajan välinen asia.
Kasvattajasopimuksen allekirjoittaneiden kasvattajien on tehtävä kauppasopimus Suomen Kennelliiton kauppasopimus-kaavakkeelle. Alla on linkit kummankin rodun Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmän Kasvattajalistoihin, joista löytyvät kaikki ao. kasvattajan pentueet, kasvattajasopimuksen allekirjoitus, pentueiden ja valioiden määrät ym. Tiedoista ilmenee myös viimeinen vuosi, jolloin
kasvattajalla on ollut pentue.

Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmän kasvattajat

Norfolkinterrierin kasvattajat

Norwichinterriern kasvattajat

Rotujärjestö ei voi puuttua kasvattajan määrittämään pennun hintaan. Vastuullisten kasvattajien pentuhinta eläinlääkärin tarkastamasta, tutkitusta pennusta on tällä hetkellä 1.700-1.800 euroa. Jos pennuista pyydetään huomattavan paljon korkeampaa hintaa, on pennunostajan syytä kysyä mihin myyjän hinta perustuu.

Jos pennulla ilmenee jokin näyttelyitä tai myöhempää jalostuskäyttöäestävä vika, hinta on alhaisempi. Kennelliiton kauppasopimuksen mukaan kivesvikaisen koiran kauppahinnasta on palautettava kolmasosa. Myös koukkuhäntäisyys ja purentaviat alentavat hintaa. Koukkuhäntäisyys on todettavissa jo luovutushetkellä.

Pennunostajaa kehotetaan lukemaan huolella eläinlääkärin pentue-tarkastusraportti, missä edellä mainitut viat on lueteltu.
Jos kasvattaja ei käytä pentujaan eläinlääkärin tarkastuksessa, tarkistakaa itse pennun purenta, koittakaa onko häntä suora ja urospennulla kivekset paikallaan.

Rotujärjestö toivoo, että jokaiselle pennusta kiinnostuneelle löytyy juuri se oikea pentu vastuulliselta kasvattajalta, joka on pennun omistajan tukena koko sen elämän ajan.